2016. október 7., péntek

Több halat

Mostanában megint alig eszem halat, pedig nagyon kellene. Csak valahogy mikor végre eljutok a boltba, nem kapok, külön utánajárni meg abszolút nincsen most időm. Nomeg azon is gondolkodom, hogy majd egyszer e kéne menni valami halas főzőtanfolyamra, mert bár a lazacszelettel és az egész pisztránggal már tűrhetően bánok, ezen túlmenően azonban sajnos megáll a tudományom. Ráadásul az esetek nagy többségében attól félek, hogy nem sütöm át eléggé a halat, ezért inkább túlsütöm, ami nem egy elegáns megoldás. Szóval van még mit tanulnom e téren, de ezt legalább elismerem. :)

Ezt a lazacot nagyon könnyű elkészíteni, látványos és különleges kicsit a körettel, afféle romantikus vacsorázós téma, már ha csinálnánk még ilyet. :)

A recept a Kifőztükben is megjelent, a bulgur pedig a Bijóból van hozzá.

Lazac gránátalmás-mentás bulgurral


Hozzávalók 2 személyre
2 lazacszelet (kb. 15 dkg-osak)
12 dkg bulgur
1/2 gránátalma (kb. 10 dkg)
1,5 evőkanál frissen aprított menta
1 kávéskanál őrölt római kömény

őrölt bors
(olíva)olaj

A lazacszeleteket sózzuk, borsozzuk, római köménnyel fűszerezzük. A bulgurt a térfogatához képest kétszeres mennyiségű sós vízben megpároljuk. A gránátalmát éles késsel körbevágjuk az oldalán, kettétörjük, majd fakanállal kiütögetjük belőle a magokat. A lazacot kevés olajon, oldalanként 4-4 perc alatt megsütjük, a mentával és a gránátalmamagokkal elvegyített bulgurral tálaljuk.

CH tartalom: 50 g CH/fő (ebből 9 g gyors CH)
Kalóriatartalom: 449 kcal/fő




Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...