2016. november 3., csütörtök

Hisztinap

Oké, én legalább vállalom. Igenis vannak napok, mikor elviselhetetlen vagyok. Ezt persze a kívülállók számára próbálom leplezni, de saját magammal szemben nehéz lenne eltitkolni. Ilyenkor már valamiért reggel bal lábbal kelek, egész nap nyűgös vagyok. Aztán elég valami jelentéktelen apróság, ami szikraként funkcionál - na, onnét kezdve füstölök és tüzet fújok, mint a sárkány. De mivel nem akarom a környezetemre áttolni ezt a csodás hangulatot, ilyenkor pótcselekvést keresek. Jellemzően a takarítás az, amivel próbálom levezetni a fölös energiát. Nézzük a jó oldalát, ilyenkor csomó olyan nyűgös feladatok pikk-pakk elvégzek, amit csöppet sem szeretek. Szóval, igazából a hisztinap az bizonyos szempontból rendkívül hatékony és hasznos is. :)

Receptből szintén régit hozok. Ritkán lehet elfogadható áron jó minőségű rákot kapni, de ha találunk ilyet, ezzel a recepttel bátran próbálkozhatunk.

Rákos curry rizzsel


Hozzávalók 2 személyre
20-25 dkg fagyasztott, előfőzött rákfarok
10 dkg basmati rizs
kb. 2,5 dl húsleves
2 dl Cocomas kókusztejszín
6 dkg paradicsompüré
1/2 fej kisebb vöröshagyma
1 gerezd fokhagyma
2 cm friss gyömbér
2 szárított kaffirlime-levél
1 szárított currylevél
1 teáskanál szárított korianderlevél
1 kávéskanál kurkuma
1/2 kávéskanál koriandermag
1/2 kávéskanál görögszénamag
1/2 kávéskanál Cayenne-bors
1 szál újhagyma

(olíva)olaj

Vastag aljú fazékban felhevítjük az olajat, 1 percig pirítjuk rajta a rizst, majd felöntjük – a térfogatához képest – kétszeres mennyiségű húslevessel. Lefedve, kis lángon kb. 15 perc alatt megpároljuk. A vöröshagymát, a fokhagymát, a gyömbért és a fűszereket késes aprítóba tesszük, és némi olajjal pépessé őröljük. Egy serpenyőben kevés olajat hevítünk, néhány percig pirítjuk rajta a fűszerpasztát, majd felöntjük a kókusztejszínnel, elvegyítjük a paradicsompürével, sózzuk, és kb. 5 percig főzzük. Hozzáadjuk a kiolvasztott rákot, néhány percig rotyogtatjuk, majd beleszórjuk a vékonyan felcsíkozott újhagymát is. További 1 percig hagyjuk még a tűzön, majd a rizzsel tálaljuk.

CH tartalom: 46 g CH/fő
Kalóriatartalom: 757 kcal/fő


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...