2017. január 8., vasárnap

Évkezdés

Hirtelen itt lett 2017. Ahogy korábban, most sincsen újévi fogadalmam, ennek többek között az az egyszerű oka, hogy korábban sosem tartottam be őket. :) Márpedig ha nincsen, akkor így megkímélem magam előre egy kudarcélménytől. :) Persze elképzeléseim erre az évre vonatkozóan nekem is vannak, de azt hiszem, ez most nem a tervezés időszaka lesz az életünkben, inkább örülünk, ha úszunk majd az árral. :) Ezt már az év első hete is bizonyította, mert tervezés ide vagy oda, pillanatok alatt tud felborulni most az életünk. :)
Épp ezért fogalmam sincs, mit hoz majd 2017. a blog számára. Főzni egyre kevesebb lehetőségem van most, de még mindig közel 100 recept vár feltöltetlenül a gépemen, úgyhogy azért teljes receptmegvonás egészen biztosan nem lesz. :) Bízom benne, hogy azért a ritkuló jelenlét ellenére sem pártoltok el tőlem. :)

Első receptnek pedig egy finom téli levest hozok, A recept a Kifőztükben is megjelent korábban.

Krémleves gyökérzöldségekből


Hozzávalók 4 személyre
20 dkg sárgarépa
20 dkg karalábé
10 dkg póréhagyma
10 dkg vöröshagyma
10 dkg zellergumó
5 dkg fehérrépa
1 teáskanál édesköménymag
3 evőkanál olívaolaj
1 evőkanál frissen aprított petrezselyemzöld

őrölt bors

A zöldségeket megtisztítjuk, nagyobb kockákra vágjuk, és kb. 5 percig pirítjuk 2 evőkanálnyi olívaolajon. Hozzáadjuk a mozsárban megtört édesköménymagot, még 1 percig sütjük, majd felöntjük vízzel úgy, hogy ujjnyi magasan ellepje a zöldségeket. Sózzuk, borsozzuk. Forrástól számítva 15-20 percig főzzük a levest, és botmixerrel pürésítjük. Tálaláskor a tetejére csorgatjuk a petrezselyemmel elvegyített, megmaradt olívaolajat.

CH tartalom:13 g/fő
Kalóriatartalom: 107 kcal/fő



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...